OVER ONS

Wij zijn een groeiende groep, passievolle docenten, leraressen en kleermakers die zich hebben verenigd onder de vleugels van de 'Ambachtelijke Kleermakers Modevak Opleiding', de AKMO. 
 Samenwerking en gelijk scholing staat hoog in ons vaandel en hier betrekken wij graag onze studenten en cursisten bij.
 Ambachtelijke technieken uitvoeren met hedendaagse materialen en machines, is hetgeen waar de leden van de AKMO voor staan. Met een gloednieuw concept voor het maatwerk patroontekenen gingen we van start met onze lesmappen voor de Costumière- en Kleermakers opleiding, en dat heeft tot iets moois geleid. Een groeiende groep mensen die het kleermakersvak wil leren en er zelfs hun beroep van wensen te maken is opgestaan en sluit zich aan bij onze organisatie. Kennis delen is onze missie en wij geven daarbij ook graag het didactische ‘stokje’ door.

Ons team:
We zijn meer dan een groepje experts. We zijn gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en kennis om ons te onderscheiden. Het merendeel van onze leden is ook aangesloten bij de Branchevereniging Modeambachten (BMA) waar regelmatig gelijk scholing en masterclasses worden georganiseerd door specialisten op ons vakgebied.

Onze missie:
Het doorgeven van onze kennis is waar wij dagelijks mee bezig zijn. Het behalen van resultaten door onze kandidaten staat voorop tijdens de lessen aan onze zelfstandige modevakscholen. Hierdoor ontwikkelen wij steeds nieuwe concepten en ideeën, die we omzetten in lesmateriaal.
Onze lesmappen geven veel aandacht aan pasvorm. Een ambachtelijk gemaakt kledingstuk van mooie materialen geeft draagcomfort, verdient goed onderhoud en is het waard gerepareerd te worden. De maatwerk- en reparatie ateliers dragen zo bij aan duurzaamheid. Hergebruik en duurzaamheid in het kader van de ‘circulaire economie’ behoort ook tot de hedendaagse opleidingen in het modevak.

Aansluiting bij de AKMO:
Wanneer je in het modevak-onderwijs werkt, is het mogelijk om het lidmaatschap van de AKMO aan te vragen, als je bereid bent alle vaktechnische onderdelen van de AKMO te doorlopen om aan de AKMO docent kleermaker exameneisen te voldoen. Er zijn diverse lidmaatschapsvormen mogelijk. Door je aan te sluiten bij de AKMO profiteer je gelijk van ons unieke platform, gevormd door en voor de leden. 

De AKMO werkt samen met verschillende brancheorganisaties waaronder 
 het 'Landelijk Platform Modevakonderwijs' (LPM-mode) en 
 de 'Branchevereniging Modeambachten' (BMA), zodat gezamenlijk borg kan worden gestaan voor steeds weer nieuwe generaties ambachtslieden.