CURSUSSEN EN MASTERCLASSES

De docenten en leraressen die cursussen en masterclass verzorgen zijn terug te vinden bij de Leden.

Textielwarenkennis

Hoe kies je de juiste stof ,welke grondstoffen zijn gebruikt, welke garens, is het geweven, gebreid of non woven, welke bewerkingen heeft het materiaal ondergaan en wat zijn de eigenschappen? Daar ga je alles over leren tijdens de cursus Textielwarenkennis. 
 


 

Locker cursus
Binnen deze cursus leer je alle afstellingen op elke stofsoort van je eigen locker kennen en eigen maken. Het naslagwerk, dat door jouzelf wordt samengesteld, is gebaseerd op de eigen locker. 

Naaitechniek

Detailstukken op ware grootte van naden en zomen, zakken, kragen en sluitingen, ritsen, splitverwerkingen en mouwsplit met manchet worden op costumière niveau aangeboden. De colbert technieken komen bij kleermaker niveau aan bod. 

Patroon op Maat
Met een basismal op jouw maten je eigen kleding ontwerpen en naaien. Patronen uit radeerbladen geven vaak geen perfecte pasvorm. Er moet steeds opnieuw veel worden aangepast om het kledingstuk mooi te laten passen. Met de basismal kun je jouw ontwerpen vormgeven. Aan de hand van duidelijk lesmateriaal leer je onder andere hoe je halsvorm, rimpels, plooien, zakken, kraagvormen en diverse mouwen maakt.

Masterclass Paspop op schaal

Bij deze cursus maak je een paspop op ½ schaal in maat 40 voor het uittesten van jouw patronen en de valling van bepaalde items van het kledingstuk.
Wil je ook graag de paspop op ¼ schaal, dan maak je deze zelfstandig na het afronden van de cursus. 

Naailes niveau
Het AKMO costumière en kleermakers niveau kan ook worden behaald zonder het afleggen van een examen en is te doorlopen in cursusvorm. De opbouw van dit systeem is van dien aard dat het voor iedereen met een passie voor het naaivak te volgen is. 

Hoedenmaker

De cursusvorm van hoedenmaker kan bestaan uit het maken van een basisvorm voor hoeden op eigen maat of het volledige programma wordt verwerkt. 
Tijdens een workshop kan het maken van een fascinator met bloemcorsage worden afgerond. 

 

Handwerk Technieken

Of je nu het complete aanbod aan borduurtechniek inclusief ontwerpen of slechts een deel van de handwerktechnieken wilt aanleren, alles is mogelijk tijdens de volledige of deels te volgen cursus in handwerk techniek.