CURSUSSEN EN MASTERCLASSES

De docenten en leraressen die cursussen en masterclass verzorgen zijn terug te vinden bij de Leden.

Textielwarenkennis

Hoe kies je de juiste stoffen voor onze projecten. Welke grondstoffen zijn voor de fabricage van de stoffen gebruikt en welke garens.
Is de stof geweven, gebreid of non woven, welke bewerkingen heeft het materiaal ondergaan en wat zijn de eigenschappen? Wil jij daar ook alles over weten, dan schrijf je in voor de  Textielwarenkennis. 
 


 

Locker cursus
Wat is er niet fijner dat te kunnen lezen en schrijven met jouw eigen locker. Binnen de lockercursus leer je alle afstellingen op elke stofsoort van je eigen locker kennen en eigen maken. Het naslagwerk, dat door jouzelf wordt samengesteld, is gebaseerd op de eigen locker. 

Naaitechniek

De hobbykleermakers kunnen de costumière- en kleermakers technieken tijdens de reguliere naailessen, zonder examenverplichting verwerken.
Hierbij werk je met de lesmap 'Techniek' op costumière niveau. 
De cursus naaitechniek wordt aangeboden in de vorm van detailstukken op ware grootte. 
De patronen die je hiervoor gebruikt kunnen zowel kant en klaar patronen zijn als zelf getekende patronen.

 

Patroon op Maat
Patronen uit radeerbladen geven vaak geen perfecte pasvorm. Er moet steeds opnieuw veel worden aangepast om jouw kledingstuk mooi te laten passen. 
Om de patronen direct op eigen maten te kunnen ontwerpen zijn de basismallen voor de top met mouwen en kragen op eigen maten ontwikkeld. 

Ben je een ervaren hobby kleermaker en bekend met het aanpassen van patronen, dan kun je inschrijven op de cursus.

Masterclass Paspop op schaal

Bij deze cursus maak je een paspop op ½ schaal in maat 40 voor het uittesten van jouw patronen en de valling van bepaalde items van het kledingstuk.
Wil je ook graag de paspop op ¼ schaal, dan maak je deze zelfstandig na het afronden van de cursus. 

Hobby Naailessen
Wil je eigenlijk alleen maar leren hoe je een kledingstuk in elkaar zet. Dan kun je werken met kant en klaar patronen of patronen uit de modetijdschriften voor dames- en kinderkleding.
Is dit iets voor jou, kijk dan in de ledenlijst of ergens een plaats voor je vrij is of komt.

Hoedenmaker

De cursusvorm van hoedenmaker kan bestaan uit het maken van een basisvorm voor hoeden op eigen maat of het volledige programma wordt verwerkt. 
Tijdens een workshop kan het maken van een fascinator met bloemcorsage worden afgerond. 

 

Handwerk Technieken

Of je nu het complete aanbod aan borduurtechniek inclusief ontwerpen of slechts een deel van de handwerktechnieken wilt aanleren, alles is mogelijk tijdens de volledige of deels te volgen cursus in handwerk techniek.